Nöt:
 

Allt kött är hängmörat i ca 10 dagar och finstyckat. Köttet är nästintill benfritt styckat för att du som kund inte skall behöva betala för en massa ben. Vi har dock behållit benen på de detaljer där de ger en fin smak, såsom högreven och bringan. Alla detaljer är också uppmärkta med lappar så det är enkelt att paketera.

Om ni vill att vi skall vacuumpaketera köttet åt er så tillkommer en kostnad på 10 kr/kg                                                      Styckschema på nöt:

styckschema-web

Nötlåda ca 20 kg     139 kr/kg

 

Detta är 1/ 8-dels låda, dvs den innehåller samtliga djurets detaljer men delat på 8. Observera att i detta lådalternativ ingår inte filén.

Entrecôte
Biff
Fransyska
Rostbiff
Innanlår
Ytterlår
Bog
Högrev
ca 7-8 kg nötfärs

 

Nötlåda ca 10 kg             159 kr/kg

 

Detta är vår minsta nötlåda och motsvarar ungefär en 16-del av ett djur och en vikt på 10kg. För att vi inte ska hacka sönder dom fina detaljerna i alltför små bitar har vi delat upp det så att man får några ädeldetaljer, några kok och några ungdetaljer. Det innebär ungefär följande:

  • Entrecôte och ryggbiff (Ej oxfilé. Säljes endast separat)
  • Fransyska, Innanlår och/eller rostbiff
  • Högrev, ytterlår och/ eller nötrulle
  • ca3-4 kg nötfärs